DETAILED NOTES ON MANTAR TOHUMU

Detailed Notes on mantar tohumu

Detailed Notes on mantar tohumu

Blog Article

Kompost haline getirilecek katı hammaddeler earlierörize edilip soğutulduktan sonra kompost içine istiridye mantarı miseli yani istiridye mantarı tohumu eklenmelidir. Kompost içine eklemeniz gereken misel miktarı, kompost içindeki katı madde miktarının % 5’i kadar olmalıdır.

Your browser isn’t supported any longer. Update it to obtain the very best YouTube encounter and our latest features. Find out more

her alışverişte Akakçe yanınızda. Nerede olursanız olun alışverişe Akakçe'den başlayın.

İstiridye mantarı yetiştirilmesi oldukça kolay olan bir mantardır. Evinizin mutfağında dahi kolayca bu mantarları yetiştirebilir ve yemeklerinizde afiyetle kullanabilirsiniz. Doğada kendi kendilerine çıktıkları zaman genellikle ağaçların üst kısımlarını tercih ederler, bunun sebebi o kısımlarda bol oksijen, nem ve çiğ bulunmasıdır.

This Internet site is employing a security provider to shield alone from on-line attacks. The motion you merely performed triggered the security Resolution. There are many steps that could cause this block like distributing a particular phrase or phrase, a SQL command or malformed knowledge.

Ekimi kolay gibi görünse de titizlik isteyen bir iştir. Öte yandan mantar yetiştiriciliğinde mantarların olgunlaşması bir hayli zaman alır.

Katı madde karışımı hazırlanırken katı madde içeriğinin su tutma kapasitesi çok önemlidir. Örneğin sadece pamuk tohumu kabuğunun su tutma kapasitesi % fifty five-fifty eight oranındadır. Yani sadece pamuk tohumu ile %69’luk bir nem oranı yakalanamaz. Dolayısıyla katı maddeye saman da eklenmelidir.

Bu malzemelerin üzerine istiridye mantarı sporları serpilir ve nemli bir ortamda bekletilir. Bir süre sonra, miselyum malzemeye yayılır ve istiridye mantarı tohumu hazır olur.

· İceberg marulu tohumlarını toprağa one cm kadar derinliğe ekmeniz yeterlidir. Tohumları ektikten sonra toprağı hafifçe bastırarak düzeltin.

Japon, Kore ve Çin mutfaklarında hatırı sayılır bir yeri bulunuyor. Yaprak mantarı veya kayın mantarı olarak da bilinmesinin sebebi, doğada kayın ve kavak ağaçlarının gövdelerinde yetişmesinden kaynaklanıyor.

İster tek başına ister farklı yemeklerin yanında servis edebileceğiniz yemek, sade haliyle baş döndüren bir lezzete sahiptir. Yan yemek check here olarak servis edildiğinde de mantarın tadını çıkarmanızı sağlar.

Kültür mantarı yetiştiriciliği nedir sorusu ile ilgili araştırma yapanların çoğu bu konuda devletin destek verip vermediğini de merak eder.

Işık alma seviyesine göre beyaz ile siyah arasında değişebilen renge sahip olan istiridye mantarı, son yıllarda mutfaklarda daha sık boy gösterdiği için özel olarak ekimi yapılan mantarlardan birisidir.

· Sıcaklık ve Işık Koşulları: İstiridye mantarları genellikle 18-24°C arasında bir sıcaklıkta yetişir. Ayrıca, ortamı karanlık bir yerde tutun.

Report this page